VHMPO
Image default
Dienstverlening

Crisis management

De gevolgen van reputatieschade

Als ondernemer wilt u natuurlijk een goede reputatie opbouwen. Daar bent u vanaf de start van de onderneming al mee bezig. Het duurt een tijdje, maar na verloop van tijd lukt het de meeste bedrijven. Het punt is echter dat u ook te maken kunt krijgen met een crisis. Uw opgebouwde reputatie kan door een crisis snel verslechteren. Om die reden is het verstandig om een crisismanagement cursus te volgen. Reputatieschade heeft namelijk verstrekkende gevolgen.

gevolgen

De klanten zorgen ervoor dat uw onderneming kan ademen. Om die reden is het verstandig om duurzame klantrelaties op te bouwen. Heeft uw bedrijf reputatieschade opgelopen? Dan is de kans groot dat u klanten verliest. Vaak krijgt u reputatieschade vanwege slechte communicatie. Misschien zijn uw klanten daar ontevreden mee, maar het kan ook zijn dat uw klanten ook bang zijn voor reputatieschade. Dan doen ze liever zaken met een andere ondernemer. Dit heeft natuurlijk een grote impact op de financiële gezondheid.

Veel ondernemingen zijn afhankelijk van investeerders. Ze hebben voor het bedrijfskapitaal gezorgd. Als uw bedrijf een slechte reputatie heeft, dan is de kans groot dat investeerders geen interesse meer hebben in uw onderneming.

Heeft uw bedrijf een slechte reputatie? Dan zorgt dit ook voor een minder fijne sfeer op de werkvloer. Medewerkers voelen zich misschien schuldig. Of ze voelen zich niet meer thuis bij uw onderneming en daarom nemen ze ontslag. Een slechte sfeer zorgt niet alleen voor ontevreden medewerkers, maar tegelijkertijd zijn uw werknemers dan minder productief.

Volg een crisismanagement cursus

Een slecht imago hoeft niet altijd terecht te zijn. Het punt is dat een bedrijf goed moet communiceren. Met de juiste communicatietechnieken komt u sneller een crisissituatie door. Dergelijke technieken leert u bij een crisismanagement cursus. De cursussen zijn gelukkig niet theoretisch. U leert daarentegen met praktijkvoorbeelden en u krijgt ook praktische handvatten voor verschillende crisissituaties. U kunt een crisis het beste voorkomen, maar na het volgen van een crisismanagement cursus bent u in ieder geval voorbereid op een onverwacht scenario.