VHMPO
Image default
Zakelijk

Beginnerscursus MS Excel

Al talloze malen had ik gehoord over het software Excel van Microsoft Office. Sterker nog; ik heb de software zelfs op mijn eigen laptop staan. Ik heb wel eens gekeken naar zo’n werkblad, maar ik ben een kleine digibeet dus ik heb me er nooit in verdiept. Onlangs kwam ik met mijn boekhouder in gesprek over Excel. Hij zei dat het me zou helpen als ik het zou gaan gebruiken voor diverse doeleinden in mijn bedrijf. Toen hij me liet zien waarvoor het in mijn geval handig is, was ik overtuigd. Ik zou me dus moeten gaan verdiepen in deze software en besloot een training te gaan volgen.

Diverse mogelijkheden

Ik ontdekte al snel dat er talloze manieren zijn om een training te volgen. Gewoon klassikaal, via e-learning of zelfs een persoonlijk afgestemde training. E-learning sprak me niet aan, ik ben een digibeet en ik ben bang dat ik niet genoeg discipline heb om de lessen frequent te volgen. Klassikaal vond ik wel een goed idee. Tenslotte behoor ik tot de generatie die op deze manier nog zijn diploma’s haalde. Maar ik woon in een dorp en de trainingslocaties bevinden zich in de steden, dus dat ging me reistijd kosten. Niet onoverkomelijk hoor, maar toen ik las dat het ook mogelijk is om een training te volgen op mijn eigen locatie vond ik dat nog de beste oplossing.

Training MS Excel op eigen locatie

Ik heb een opleidingsinstituut Tailorit gebeld dat gespecialiseerd was in Microsoft Office trainingen en mijn wensen toegelicht. Het was geen enkel probleem, er waren trainers beschikbaar die dit dagelijks doen bij bedrijven inhouse, maar ook bij cursisten thuis. Een voordeel in dit geval was ook dat ik zelf kon meedenken over de onderwerpen die we zouden behandelen. Dat was koren op mijn molen! In twee dagen was mijn kennis van Excel zo goed dat ik mijn boekhouder alles kon aanleveren in Excel waar hij om vroeg. Hierdoor had hij minder werk en had ik mijn training zo terug verdiend.

 

 

Voor meer info : bron van dit artikel