VHMPO
Image default
Woning en Tuin

Een betrouwbare boomchirurg gezocht

Mogelijk heeft u nog geen ervaring met het inhuren van een boomchirurg. Wij kunnen het ons dan goed voorstellen dat het lastig kan zijn om stappen te ondernemen. Het aanbod aan boomchirurgen is namelijk best groot. Evenals de verschillen in prijzen en mate van kwaliteit die geleverd wordt. Hoe gaat u in die zee van aanbieders een betrouwbare boomchirurg vinden? Mogelijk ziet u door de bomen het bos niet meer. Omdat het vinden van een betrouwbare boomchirurg lastig kan zijn hebben wij deze pagina aangemaakt. We geven u bruikbare tips die u wellicht kunnen helpen in uw zoektocht.

Vraag aan naasten of zij ervaring hebben met een boomchirurg

Het zou zomaar kunnen zijn dat een vriend, een vriendin, een familielid, kennis of een collega ooit een boomchirurg heeft ingehuurd. Vraag eens om u heen of iemand uit uw directe kring u een boomverzorgingsbedrijf zou kunnen aanbevelen. Als dat het geval is eindigt uw zoektocht al snel maar wanneer niemand uit uw directe omgeving u verder kan helpen is het het beste om online verder te zoeken.

Zoek online naar een betrouwbare boomchirurg

Omdat vrijwel iedere boomchirurg een website bezit is het vrij eenvoudig om online een boomchirurg te vinden. Bekijk de websites goed en wellicht vindt u een aantal boomchirurgen die wat u betreft betrouwbaar overkomen. Richt u vooral op boomchirurgen bij u in de omgeving. Dat zal namelijk schelen in de offerteprijs.

Vraag bij verschillende boomchirurgen een offerte aan

Zodra u een aantal boomchirurgen geselecteerd heeft kunt u het beste meteen een aantal vrijblijvende offertes aanvragen. Meestal kunt u online een aanvraag indienen of u kunt de boomchirurgen een mail sturen. Omschrijf goed wat uw wensen zijn en wat de reden is voor het inhuren van een boomchirurg. Vermoedt u dat de boom ziek is of denkt u dat de boom last heeft van een infectie? Of wellicht is er een tak afgebroken en is het nodig om de boom te snoeien. Geef ook goed aan om welk soort boom het gaat, wat de leeftijd van de boom is, hoe hoog de boom is en of de boom in het verleden al een keer een behandeling ondergaan heeft. Nadat u de offertes ontvangen heeft kunt u alvast de prijzen vergelijken.

Hoe herkent u een betrouwbare boomchirurg?

Binnen de branche van de boomchirurgie bestaan er verschillende keurmerken. Aan de hand van die keurmerken is goed te zien of een boomchirurg betrouwbaar is en of hij of zij kennis van zaken heeft. Dat kunt u bijvoorbeeld zien aan het keurmerk European Tree Worker en het keurmerk Boom Veiligheid Controleur.

Voor meer info : bron van dit artikel