VHMPO
Image default
Woning en Tuin

Wat doen als kinderen niet kunnen slapen?

Kinderen die de slaap maar niet kunnen vatten. Dat komt vaker voor dan je denkt. En dat is niet alleen vervelend voor de kinderen zelf, maar ook voor de ouders. De kids worden er namelijk niet vrolijker op. En dat werkt natuurlijk door in het hele gezin. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat de kinderen makkelijker in slaap vallen?

Wat doen als kinderen niet in slaap vallen?

Haal s’avonds laptops en spelcomputers weg. Intensief een spelletje spelen vlak voordat je naar bed gaat, bevorderd de slaap niet. Datzelfde geld voor spannende films of series die op tv gekeken worden. Hiermee bouwt een kind spanning op in zijn of haar lichaam en hierdoor kan het zijn dat dit slaap problemen veroorzaakt. Dus zet in de avond al dit soort apparaten aan de kant. En zorg voor een rustige avond. Een beker warme melk voordat de kinderen naar bed gaan kan ook nog wel eens helpen. Is er teveel licht in de slaapkamer? Ook dat kan een oorzaak zijn van het niet in slaap kunnen vallen. Dit is op te lossen door niet lichtdoorlatende gordijnen op te hangen. Echter, daar horen we meer mensen over vallen. Die gordijnen sluiten vaak niet helemaal. Zo blijft er dus nog een kier of strook tussen het gordijn en het kozijn over waardoor licht kan komen. Er zijn echt mensen die geen oog dicht doen als er licht door de ramen naar binnen komt. Dus in dat geval kun je misschien raamfolie gebruiken. Je moet  hiervoor wel echt verduisterende raamfolie kopen. Doe je dat niet? Dan komt er ongetwijfeld nog steeds licht doorheen. Kijk ook goed uit dat als je verduisteringsfolie koopt, je ook wel de echte verduisterende folie koopt die 100% dekkend is. Er zijn namelijk verduisterende raamfolies in omloop die wel verduisteren, maar niet zorgen voor een compleet donkere slaapkamer.

Hopelijk vallen de kids met deze 3 tips als een blok in slaap. Heb jij nog tips om kinderen beter te laten slapen? Laat het weten in de comments onderaan dit blog.

https://www.plakfoliewebshop.nl/