VHMPO
Image default
Vervoer en transport

Hoe modelspoorhekken te maken

Voordat we beginnen, laten we eens kijken naar de materialen die we nodig hebben. De eerste stap is om een dun vel papier te vinden. Dit zal fungeren als een gids voor het lijmen van de heksecties aan elkaar. Snijd het papier vervolgens op een geschikte lengte. Snijd vervolgens een naald in de vorm van een paal. Steek de naald in het uiteinde van de omheiningsstreng en duw de draad op zijn plaats. Als je een veiligere hechting wilt, gebruik dan een snel instellende knutsellijm.

De volgende stap is het voorbereiden van de grondbevestigingsnokken van de hekpalen. Verwijder de brandbare koppen van de luciferhoutjes, maar zorg ervoor dat je de gaatjes niet aanraakt. Plaats vervolgens de miniklemmen aan de uiteinden van de hekstrengen. Boor de gaten met behulp van de sjabloon en zorg ervoor dat het gat niet groter is dan de totale breedte van het hek. Zodra de lijm droog is, ben je klaar om de hekpalen te bevestigen en de modelspoorbaan te voltooien!

Om het hek te maken, begin je met het boren van gaten in de palen. De gaten mogen de bevestigingsnokken niet raken. Zodra je de palen hebt geboord, gebruik je vloeibare superlijm om ze aan het hek te bevestigen. Zodra dit droog is, verf je het hek met elke kleur die je kiest. Breng vervolgens de lijm aan. Om ervoor te zorgen dat de schutting rechtop blijft staan, kun je de schutting met wat kleur verven. Zorg ervoor dat de gaten de bevestigingsnokken niet raken.

De laatste stap is het toevoegen van de hekpalen. Deze stap is niet erg ingewikkeld en kan worden gedaan door iedereen die de basisbouwstenen van spoorwegen kent. De hekken zien er niet compleet uit zonder hekken. Je kan verschillende materialen gebruiken om ze te maken. Zorg er wel voor dat je materialen kiest die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Op deze manier hoeft je geen arm en een been aan het project te besteden.

Zodra je de hekpalen hebt, is het tijd om het hek te maken. Het is belangrijk om het juiste materiaal voor de hekken te gebruiken. 4mm balsahout is bijvoorbeeld een goede keuze voor dikke muren. Vervolgens is de volgende stap het toevoegen van de grondbevestigingsnokken. Deze vormen de basis voor de ingang. Naast het plaatsen van de hekpalen kun je de wattle boards ook gebruiken voor de palen en houten rails.

De hekpalen kunnen eenvoudig worden gemonteerd door de palen in de grond te plaatsen. Snijd daarna de grondbevestigingsnokken van de palen. Dit bespaart je de moeite van het boren van gaten. Plaats vervolgens het hek met de miniklemmen aan de uiteinden. Boor ten slotte de gaten met behulp van het hek als gids. Vergeet niet om de gaten groter te maken dan nodig is om rekening te houden met inconsistenties in de afstand. En vergeet niet om altijd de richtlijnen van de handleiding te volgen bij het bouwen van de modelspooromheining.

Vindt je dit een leuk artikel? Leer meer over modeltreinbanen op Mitropa.nl