VHMPO
Image default
Hobby en vrije tijd

De grote voordelen van definitief ontharen

Definitief ontharen met laser is een populaire behandeling voor haarvermindering bij mannen en vrouwen. Traditionele ontharingsmethoden veroorzaken frustratie, pijn en vooral hergroei van het haar. Om de continuïteit van de resultaten te behouden, moeten de traditionele ontharingsmethoden na een week herhaaldelijk worden uitgevoerd. Deze methoden kunnen zelfs de tere huid beschadigen en laten soms rode, donkere vlekken en snijwonden op de huid achter.

Een laserbehandeling voor haarvermindering veroorzaakt geen reacties zoals huiduitslag en puistjes, die worden veroorzaakt door traditionele ontharingsmethoden. De resultaten van lasers zijn ook langdurig in vergelijking met de tijdelijke resultaten die worden verkregen door harsen of scheren. Het gebruik van lasers helpt ook om de gruwel van ingegroeide haren of de angst om dikker en donkerder haar terug te krijgen, te voorkomen.

  

Doet definitief ontharen pijn?

Een van de belangrijkste voordelen van definitief ontharen is dat het vrijwel pijnloos is in vergelijking met harsen, epileren en andere traditionele ontharingsmethoden. Een verdovende crème wordt ook vóór de behandeling op het doelgebied aangebracht en de geavanceerde koelmachine die wordt gebruikt bij Sensitif.nl koelt de huid tijdens de behandeling om ongemak te minimaliseren. De puls van de laser duurt minder dan een seconde en geeft een licht tintelend gevoel of voelt aan als een rubberen band die op de huid klikt. Het gevoel verdwijnt binnen een paar uur na de behandeling.

  

Hoe werkt definitief ontharen?

De laserbehandeling voor haarvermindering gebruikt het licht met een geschikte frequentie om haar effectiever en voor een langere periode te elimineren. Een breed spectrum van licht wordt uitgezonden op het huidoppervlak en wanneer het verder doordringt in de haarschacht. Het licht wordt geabsorbeerd en de haarwortel wordt verwarmd en vernietigd. De laser wordt vervolgens naar het omringende huidgebied verplaatst en het proces wordt herhaald totdat het hele gebied van de huid bedekt is. De laserstraal dringt dieper in de huid dan andere lasers en veroorzaakt geen schade aan de opperhuid en richt zich direct op de haarzakjes.

 

Welke resultaten kan je verwachten van een laserbehandeling?

Men kan zichtbare verbetering zien na de allereerste sessie van de laserbehandeling. Er is een geleidelijke afname van de haardikte, haardichtheid en de hoeveelheid aanwezig haar. Bovendien kan men ook een afname van stoppels, huiduitslag en ingegroeide haartjes zien.

 

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden?

Bijna elk deel van het lichaam is geschikt voor laserhaarreductie. Ongewenste haren op het gezicht, kin, bikinilijn, armen, borst, benen en oksels zijn allemaal geschikte plaatsen voor laserbeharing. Lasers helpen om de noodzaak om te gaan voor waxafspraken of het scheren van die gebieden met harde scheermessen te elimineren. Mannen en vrouwen hebben vaak verschillende aandachtsgebieden en gewenste behandelingsplaatsen, maar definitief ontharen is geschikt voor het verwijderen van al het ongewenste lichaams- en gezichtshaar.