VHMPO
Image default
Hobby en vrije tijd

Is een elektrische step verboden?

Elektrische steps zijn heel handig en komen met vele voordelen. Ze hoeven alleen opgeladen te worden en werken dus niet op benzine. Dit bespaart je geld en is ook goed voor het milieu. Verder brengt het je snel waar je moet zijn. je kunt zo files vermijden en op tijd aan het werk aankomen.

Een elektrische step van Hoverboardvoordeel is niet verboden om gebruikt te worden. Het is toegestaan om ze te kopen en te rijden. Je mag er ook mee op straat gaan zolang je een paar handelingen gepleegd hebt. Een elektrische step wordt gezien als een snorfiets. Daarom moet je tenminste een bromfietsrijbewijs hebben voordat je het gebruikt. Je moet dus minimaal 16 jaar zijn voordat je ermee op straat kan. Verder moet het ook door de RDW goedgekeurd worden.

Natuurlijk is er kans dat je een aanrijding kan maken met de step, dus het moet ook verzekert worden en van een kenteken voorzien zijn. Als je een van deze handelingen niet gedaan hebt, is er kans dat de politie je elektrische step in beslag gaat nemen.

Sommige elektrische steps kunnen een maximale snelheid van wel 25 km/u bereiken. Een helm dragen is niet verplicht, maar als je van plan bent om op zo een hoge snelheid te rijden is het beter om ééntje aan te trekken.

Het lijkt misschien dat je veel moet doen om zo een step op straat te mogen rijden, maar het is beter om je aan de regels te houden dan dat je je step verliest.

 

Voor meer info : bron van dit artikel