VHMPO
Image default
Aanbiedingen

De beste stofzuiger kopen doe je zo

Een goede stofzuiger kopen is soms lastiger dan je wellicht zou verwachten. Je moet namelijk met een behoorlijk aantal zaken rekening houden. Om je op weg te helpen hebben wij 5 belangrijke zaken om rekening mee te houden voor jou op een rijtje gezet. Vraag jij wel eens af, welke stofzuiger kopen? Lees dan verder!

De soort vloer

De soort vloer of vloeren in jouw woning zijn van grote invloed op de ideale stofzuiger voor jou. Wanneer je een houten vloer hebt moet je erop letten dat deze geen strepen achterlaten. Heb je tapijt of veel vloerbedekking, dan is een stofzuiger met extra zuigkracht juist fijn. Er zijn ook combinatie modellen, die overal uit de voeten kunnen maar nergens in uitblinken. 

Heb je meerdere verdiepingen?

Dit is zoiets waar je waarschijnlijk niet snel aan denkt, maar wel belangrijk is. Het is namelijk belangrijk om een lichte en compacte stofzuiger te hebben als je meerdere verdiepingen hebt. Een snoerloze steelstofzuiger is dan vaak een goede optie.

Heb je huisdieren?

Of je wel of niet huisdieren hebt speelt ook een rol. Katten en honden bijvoorbeeld laten veel haren achter waardoor je stofzuiger meer moet werken. Een stofzuiger met meer zuigkracht, een goede filter en hulpstukken is in zo’n geval aan te raden. Een klassieke stofzuiger of een steelstofzuiger met extra zuigkracht is waarschijnlijk het beste.

Allergieën

Wanneer jij of een van je huisgenoten last heeft van astma of allergieën, is het belangrijk om een goede filter op je stofzuiger te hebben. Er wordt namelijk lucht weer uitgeblazen, en die moet dan wel zo schoon mogelijk zijn. Een HEPA filter werkt hierbij heel goed.

Denk aan de opslagruimte

Een stofzuiger moet je natuurlijk ook ergens laten. Misschien heb je heel veel ruimte en is het geen probleem, maar als je wat minder ruimte hebt of de stofzuiger niet in het zicht wil hebben is het wel iets om rekening mee te houden. Een klassieke stofzuiger bijvoorbeeld neemt behoorlijk wat ruimte in. Een steelstofzuiger zonder snoer is een hele goede optie wanneer je minder ruimte hebt.

 

 

https://www.gereedschap-expert.nl/