VHMPO
Image default
Eten en drinken

Wat zijn de grote voor- en nadelen van een catering?

Stel je voor: je bent een feest aan het organiseren en er komen meer dan honderd man op dat feest. Er moet ook eten en drinken geregeld worden en jij wilt dat natuurlijk niet allemaal in je eentje doen. Wat huur je dan in om dat onderdeel van je feest op te lossen? Catering voor op locatie. Iedere bruiloft, bijzondere gelegenheid of restaurant feest maakt wel gebruik van catering. Maar er zitten zo voordelen aan catering maar ook juist een aantal nadelen. In deze blog brengen we beide aspecten aan het licht.

Je hoeft niets zelf te regelen terwijl je wel de baas bent

Het heerlijke aan een catering regelen is dat jij je als organisator helemaal geen zorgen meer hoeft te maken om het eten en het drinken. Dat ligt nu helemaal in de handen van het cateringbedrijf wat je hebt ingehuurd. Maar daarbij heb je nog steeds de controle wat er geserveerd wordt op de gelegenheid. Jij als klant bepaald wat de gasten aan keuze hebben als het gaat om de catering en wat ze kunnen drinken. Daarbij kun je aangeven dat sommige bezoekers bepaalde allergenen hebben waar ze voor jou rekening mee houden. Ideaal, want hierdoor kan elke gast van jouw feest genieten van een goede tijd.

Je moet een catering 100% vertrouwen

Als je alles aan de catering hebt doorgegeven is het aan hun om te laten zien dat het het geld waard was dat je hebt uitgegeven. Maar het blijft toch wel spannend om zo’n essentieel onderdeel van het feest los te laten. Het zou zo kunnen gebeuren dat een van de gasten die allergisch was voor zeevruchten, per ongeluk iets van zeevruchten in zijn eten krijgt. Daarom is het belangrijk om ook af en toe te praten met de medewerkers van de catering. Zo kun je een betere band met ze creëren en heb je een relaxte avond voor de boeg.

Catering is een goede oplossing als je veel mensen op een locatie krijgt en niet voor zoveel man iets kan klaar maken. Bovendien krijg je veel vrijheid in de keuze van de catering. Dus ga er lekker op los en geniet.