VHMPO
Image default
Auto’s en Motoren

Elektronisch autorijden: de mogelijkheden

Wil je een bestelbus leasen dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je hebt misschien nog niet gedacht aan een elektronische auto, maar dat is zeker ook een zeer aantrekkelijk alternatief. Een groot voordeel is dat het milieuvriendelijk is en daarnaast een stuk goedkoper in de bijtelling. Als je je auto van de zaak dus ook privé wilt rijden, is dit de goedkoopste optie. Waar je uiteraard wel goed bij op moet letten is dat je de accu van je auto oplaad. En dat wil nog wel eens een uitdaging zijn, omdat er nog niet op alle plekken oplaadpunten te vinden zijn. 

Verschillende soorten auto’s

Er bestaan vier soorten verschillende elektronische auto’s. Een hybride model heeft een elektromotor maar ook een gewone verbrandingsmotor. Het idee is dat de elektromotor wordt opgeladen tijdens het rijden, dus je hebt ook geen stekker (en geen oplaadpunt nodig). Een plug-in hybride model heeft net als het hybride model twee motoren, met het verschil dat je deze auto wel met een stekker kunt opladen. Daarnaast heb je nog een range extender rijdt op de elektromotor, maar heeft ook nog een kleine verbrandingsmotor die enkel dient om de accu op te laden. 

100% elektronisch

De enige echte elektronische auto is de 100% elektronische auto. Deze heeft alleen een elektronische motor en een accu. Er wordt voor de aandrijving dus helemaal geen gebruik gemaakt van een verbrandingsmotor en daarom is dit ook het meest milieuvriendelijke model. Wel uiterst belangrijk dat je te allen tijden de accu hebt opgeladen, want anders sta je stil. Daarom is dit model het meest geschikt voor mensen die niet al te lange afstanden rijden. Het bereik is ongeveer 200-300 kilometer en dan moet je je auto echt weer aan het stopcontact leggen. Als je vaker en veel langere afstanden rijdt, kun je misschien beter gaan voor een hybride model.

Voor meer info : bron van dit artikel