VHMPO
Image default
Auto’s en Motoren

De gevaarlijkste landen om auto te rijden

Een auto huren in Limburg is lekker veilig. Maar in een aantal landen is de verkeersveiligheid zó slecht, dat daar jaarlijks honderden personen verongelukken in het verkeer. In 2016 heeft de WGO, Wereldgezondheidsorganisatie, per land in kaart gebracht hoeveel slachtoffers er in het afgelopen jaar per 100.000 inwoners in het verkeer zijn gevallen. Ben je nu benieuwd waar je dus zeker geen auto moet huren? Lees dan snel verder.

Libië (73.4)

Helemaal bovenaan de ranglijst staat Libië. Dit land laat alle andere landen zelfs ver achter zich. Libië is zonder twijfel het meest gevaarlijke land in de wereld om te rijden. Jaarlijks komen hier maar liefst 73.4 op de 100.000 inwoners in het verkeer om het leven. Grootste oorzaken? Slechte naleving van verkeersregels, dronken automobilisten en hevige zandstormen. Blijf dus maar gewoon die auto huren in Limburg.

Thailand (36.2)

Op een (niet zo) mooie tweede plaats staat Thailand met maar liefst 36.2 slachtoffers op de 100.000 inwoners. Ook hier worden verkeersregels regelmatig aan de laars gelapt en stappen te veel mensen dronken achter het stuur. Daarbij komt ook nog eens kijken dat hier gemiddeld veel te hard wordt gereden.

Malawi (35)

Slechte wegen, slecht onderhouden voertuigen en het ontbreken van goede straatverlichting zijn de voornaamste oorzaken voor het aantal verkeersslachtoffers in Malawai. Maar hier moet je overigens ook nog uitkijken voor gewelddadige carjackings, gaten in de weg, loslopende dieren, achtergelaten voertuigen én voertuigen zonder licht. Wij verbazen ons ook dat er nog twee landen gevaarlijker zijn.

Liberia (33.7)

In Liberia heerst er ontzettend veel criminaliteit én zijn de wegen ontzettend slecht. Het is hier zelfs op het moment zo gevaarlijk, dat er wordt geadviseerd om alleen overdag en enkel op reguliere wegen te rijden. Wij denken echter dat je Liberia beter in zijn geheel als vakantiebestemming moet overslaan.

https://adremlimburg.nl/auto-huren-limburg/