VHMPO
Image default
Zakelijke dienstverlening

Human dynamics, wat is het en wat houdt het in?

Human dynamics is een manier om elkaar beter te begrijpen. Het is een uitleg dat gaat over hoe wij als mensen met elkaar omgaan. Iedereen ervaart wel eens hoe het is om je medemens gewoon echt niet te begrijpen. Het kan vrij ingewikkeld zijn. Als je dan de verschillen van een ander geslacht hier ook bij krijgt, is het soms één groot raadsel. Human dynamics is een manier van denken die we keer op keer weer tegenkomen in het dagelijks leven.

Spoedcursus human dynamics

Oké, maar wat is het dan? Het gaat om de onderdelen mentaal, emotioneel en fysiek. Ook wel eens uitgelegd als denken, voelen en doen. Misschien vraag je je wel eens af waarom je vrouw zo vaak moet huilen. Niet alleen als ze zich slecht voelt, maar ook bij allerlei films en series. Andersom kan zij zich wel eens verbazen over het feit dat u maar geen emoties toont. Alsof zij die emoties echt nodig heeft. Misschien ken je die types wel die eigenlijk niet zoveel nadenken, maar het gewoon doen. Al deze verschillen zijn uitgelegd in dit simpele systeem: human dynamics. Want dat is hoe human dynamics in elkaar zit, niet iedereen is hetzelfde. De één neigt meer naar het emotionele deel en voelt heel veel, terwijl de ander misschien veel rationeler is. Een human dynamics training is te volgen bij SDP Advies.

Waarom SDP Advies?

Ja, het is echt waar. Sommige mensen voelen echt meer dan andere mensen. En dit is goed om te weten want dit kan ook het gedrag van de andere mensen uitleggen. Je hoeft je niet perse in één onderdeel te herkennen, vaak is het een combinatie. Neem bijvoorbeeld emotioneel-fysiek. Je bent een redelijk gevoelsmens, maar hecht ook veel waarde aan het fysieke. Iemand die heel erg rationeel is ingesteld zal dit lastig kunnen begrijpen. Daarom is het goed om dit te begrijpen. Het zal u helpen als u uw emotionele vrouw weer tegen komt. Of als u uw oom tegen komt die eigenlijk nooit nadenkt. Het is allemaal human dynamics. Hoe gaan wij om met elkaar en hoe reageren we op elkaar? En de belangrijkste vraag is: waarom?

Voor meer info : bron van dit artikel