VHMPO
Image default
Woning en Tuin

Kleurenfolie voor ramen kopen

Misschien heb je het wel eens gezien. Ramen met kleuren. Gekleurde ramen zie je heel vaak bij bedrijven. Het straalt een bepaalde stijl uit. Meestal kiezen bedrijven voor donker getinte ramen, maar je ziet ook regelmatig een blauwe kleur bij gebouwen. Je kunt ramen kopen met een specifieke kleur, maar je kunt ramen ook voorzien van kleurenfolie. Kleurenfolie is een raamfolie in een bepaalde kleur. Het is doorzichtig, maar heeft een bepaalde gloed in het geel, groen, blauw, zwart, grijs, oranje of rood.

Aslan is één van de fabrikanten van het kleurenfolie. Zij produceren dit folie helemaal zelf. Dit raamfolie is zelfklevend en kan afhankelijk van het type raamfolie aan de binnenkant of buitenkant van de ramen worden geplakt. Het plakfolie voor ramen is erg breed en dat maakt het voor een leek wel wat lastiger om zo’n folie op te plakken. Als je met z’n tweeën werkt, gaat dat veelal prima. De een houdt dan het folie vast en de ander plakt het bovenlaagje aan het raam en trekt dan voorzichtig het schutvel (het papier aan de achterkant van het folie) eraf. Met een rakeltje (dat is een soort credit card maar dan speciaal voor folies) strijk je voorzichtig het folie glad. Werkt heel voorzichtig en secuur zodat er geen luchtbubbels en luchtbellen in het raamfolie ontstaan. Want dat is erg lelijk en ziet er alles behalve professioneel uit.

Wil jij je ramen ook beplakken met een leuk kleurfolie? Kies dan voor een gezellig geel, roze, groen of blauw doorzichtig plakfolie voor de ramen. Online kun je bijvoorbeeld bij Plakfoliewebshop terecht. Ook als particulier. Fijn is dat je hier niet complete rollen moet kopen, maar dat je gewoon korte stukken kunt bestellen. Als je dus je raam wilt beplakken van je slaapkamer, dan bestel je gewoon 2 meter. Het kleurenfolie werkt niet zo zeer zonwerend. Wil je getint folie dat ook een zonwerend effect heeft? Kies dan voor zonwerend raamfolie. Kijk eens op desbetreffende website om wat inspiratie op te doen!