VHMPO
Image default
Vakantie

6 fantastische dingen om te doen in Alcala de Henares

Alcala de Henares is een stad met een rijke geschiedenis gelegen in Spanje. Je vindt er veel informatie over de oorlogen en de religieuze hervormingen. Als je van geschiedenis houdt en graag meer komt te weten over oude beschavingen, beeldhouwwerken, kunst en religies dan zal Alcala de Henares een prachtige vakantiebestemming voor je zijn.

6 fantastische dingen om te doen in Alcala de Henares

Om de beste tijd in Alcala de Henares te hebben is het een goed idee om een huurauto te boeken zodat je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Er zijn een aantal geweldige autoverhuurbedrijven die een enorme verscheidenheid aan huurauto’s voor je hebben om uit te kiezen. Vergeet niet om een vergelijking te maken tussen de autoverhuurdiensten en zo de beste huurauto voor je budget te vinden. Ontdek hieronder wat je allemaal kan doen in Alcala de Henares.

Je krijgt de kans om het museum en het geboortehuis van Cervantes te bezoeken

Dit museum is gemaakt om de herinneringen aan de Spaanse schrijver Cervantes en zijn wereldbekende boek Don Quijote levendig te houden. Zijn boeken en andere spullen die hij tijdens zijn leven heeft gebruikt, zijn in dit museum ondergebracht. Hier kan je Cervantes ontdekken als je van lezen houdt en meer over hem wilt weten.

Het openluchtmuseum van Alcala de Henares

Wanneer je door de stad Alcala de Henares loopt en om je heen kijkt, zul je langs de wegen vele beeldhouwwerken aantreffen. Het is een verbazingwekkend schouwspel en een historisch overzicht in de openlucht. Het werd opgericht in het begin van de jaren 1990 door Spaanse en internationale kunstenaars die vele uiteenlopende beeldhouwwerken maakten om de beschaving van Spanje en enkele andere christelijke landen voor te stellen.

Bezoek het oude theater Teatro Corral De Comedias

Teatro Corral de Comedias is een zeer oud theater dat in de jaren 1600 in Alcala de Henares werd gebouwd. In dit theater kan je verschillende stenen beelden zien en het is een prachtig gebouw dat de kunst van de komedie en de drama’s uitbeeldt. Dit oude theater heeft door de jaren heen veel veranderingen ondergaan, maar het is weer in zijn oude vorm teruggebracht en heeft weer de functie gekregen die het had voordat er veranderingen werden aangebracht. 

Bezoek Rio Henares

De prachtige rivier Rio Henares is ook een trekpleister wanneer je het gevoel hebt dat je even moet uitrusten. Je kunt er een tijdje blijven om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de natuur.

Ontdek het Regionale Archeologische Museum

Het Regionaal Archeologisch Museum is een schatkamer vol geschiedenis en is een absolute aanrader voor allen die verzot zijn om meer te weten te komen over alles wat er in de regio door de eeuwen heen gebeurd is.

Dit museum geeft een gedetailleerd overzicht van alle aspecten van de geschiedenis vanaf de oudheid tot nu door middel van beeldhouwwerken, kleding, boeken, ornamenten en nog zoveel meer.

Dwaal rond op Calle Mayor

We hebben in dit artikel al uitgelegd dat Alcala de Henares een historische stad is waar je vele historische gebouwen en de straten zult vinden. Een van de historische plaatsen is Calle Mayor, een oude straat waar je prachtige architectuur aantreft. Het werd ontworpen aan het einde van de 12e eeuw.

Conclusie

In Alcala de Henares zijn verschillende activiteiten te doen maar het is gespecialiseerd in geschiedkundige bezienswaardigheden. Tijdens je verblijf is het handig om een huurauto te hebben. Door een vergelijking te maken, zal je de perfecte huurauto vinden waar je de stad mee kan verkennen en een geweldige vakantie mee zal beleven.