VHMPO
Image default
Aanbiedingen

Pauze? Zo richt jij de perfecte kantine in!

Als werkgever of leidinggevende weet jij als geen ander hoe groot het belang is van een goede pauze. Zonder goede pauzes gaat de arbeidsproductiviteit op in rook. Uiteindelijk zijn de resultaten van de werknemers het meest belangrijk voor de baas, toch? Het toepassen van goede pauzes heeft uiteindelijk zeer positieve impact op deze resultaten, en daarom is het verstandig hierin te investeren. Omdat goede pauzes zo belangrijk zijn, is het van belang om te weten of de werknemers op jouw kantoor wel een goede pauze ervaren. Voor een goede pauze heb je een goede kantine nodig en we leggen je in dit blogartikel uit hoe je dit inricht. Lees snel verder en maak van jouw kantoor een mooie plek voor pauze.

 

Een actieve pauze

Veel werknemers zitten vrijwel de hele dag stil in hun stoel wanneer ze aanwezig zijn op kantoor. Et is daarom echt een must dat werknemers tijdens hun welverdiende pauze even echt kunnen loskomen. Bij sommige kantoren hebben werknemers hun pauze aan het bureau, maar dat zorgt absoluut niet voor een goede afleiding van het werk. Veel werknemers zijn geneigd om bij hun werkplek toch nog door te gaan met hun taken en daardoor mis je even een kleine reset. Wanneer deze reset niet plaats vindt zal er eerder in de middag een dip ontstaan dan de bedoeling is. Daarom wordt er geadviseerd aparte ruimtes beschikbaar te stellen voor werknemers om pauze te houden. Met behulp van een aantal tafels, een mooi koffiezetapparaat en een magnetron ben je al een heel eind. Zo vergeten de werknemers even dat ze aan het werk zijn en kunnen ze even kletsen met collega’s.

 

Zorg voor interactie

Tijdens de pauze wil je ook zorgen voor interactie tussen de werknemers. Wanneer ze even weg zijn van de werkplek is het belangrijk dat ze elkaar beter leren kennen. Dit kan op allerlei verschillende manieren gedaan worden, bijvoorbeeld met een indeling die aanmoedigt om te praten of door een tafeltennistafel toe te voegen aan de inrichting. Zoek jij hulp met het inrichten van zo’n kantine? Neem dan eens contact op met Kato Kantoorinrichting.

 

https://katoprojecten.nl/