VHMPO
Image default
Bedrijven

Milieuvriendelijk wonen met een warmtepomp

Wil jij ook meedoen met milieuvriendelijk leven? Maak dan een grote stap en schaf een warmtepomp aan. Wanneer je gebruik maakt van een warmtepomp is het niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee. Waarom dit zo is gaan we je allemaal uitleggen in dit artikel.

Een warmtepomp haalt warmte uit de grond, uit de lucht en uit water. Hierdoor ben je bezig met duurzaam verwarmen, dit is goed voor het milieu. Een warmtepomp maakt niet veel gebruik van fossiele brandstoffen, hierdoor belast het niet het milieu. Ook verwarmt het tegelijkertijd een hoog rendement van je huis. Het kost wel een hoop geld om een warmtepomp aan te schaffen. De prijs van je gasrekening zal wel flink dalen wanneer je een warmtepomp hebt aangeschaft. Ook gaat een warmtepomp minstens zolang mee als een CV ketel, dit is ongeveer 15 jaar.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen beschikbaar, een voorbeeld daarvan is de hybride warmtepomp. Een hybride warmtepomp werkt samen met je CV ketel.  Behalve deze warmtepomp zijn er warmtepompen die warmte halen uit grondwater en pompen die warmte halen uit de lucht. Het woord hybride staat voor dingen die samenwerken, dat zijn in dit geval de warmtepomp en de CV ketel. Het gedeelte van de warmtepomp pakt hier warmte uit de lucht en transporteert deze weer naar binnen. Wanneer het bijvoorbeeld vriest buiten of het erg koud is kan de CV ketel bijspringen en zorgt deze voor de warmte in het huishouden. Omdat de prijs van deze warmtepomp nog aardig te overzien is raden we deze aan voor de particuliere huishoudens.

Op de website van Techneco is veel informatie te vinden over de verschillende soorten warmtepompen en over wat deze warmtepompen precies doen. Ben jij geïnteresseerd in een warmtepomp of wil je er gewoon wat meer over weten, neem dan een kijkje op de website!

Voor meer info : bron van dit artikel