VHMPO
Image default
Gezondheid

Geheel natuurlijk je bloeddruk verlagen

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan, iedereen heeft wel eens stress. Alle hectiek en drukte zorgt voor een goede hoeveelheid zorgen aan het hoofd. Door stress ga je teveel eten, roken of zelfs overmatig alcohol consumeren. Dit ongezonde gedrag waarmee stress onderdrukt wordt, leidt tot een te hoge bloeddruk. Wanneer is stress nou echt schadelijk? Als je bloeddruk te hoog is, is de hoeveelheid stress die je ondergaat schadelijk voor je gezondheid. Het is verstandig om te kijken of natuurlijke bloeddrukverlagers uw gezondheid kunnen verbeteren!

Mensen met hoge bloeddruk merken daar vrijwel nooit iets van. Bij (zeer) ernstige of langdurige hoge bloeddruk zullen er symptomen optreden, maar wordt dit niet altijd in verband gebracht met een hoge bloeddruk. Bekende en veelvoorkomende symptomen van een te hoge bloeddruk zijn onder andere hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, braken, kortademigheid, rusteloosheid en wazig zien. Doordat er sprake is van een voortdurende druk op de vaten kan er schade worden aangericht aan organen zoals de hartspier, slagaders, hersenen, ogen en nieren.

Het is verstandig om hoge bloeddruk zo vroeg mogelijk tegen te gaan. Er zijn verschillende leefstijladviezen die door een arts kunnen worden gegeven om de bloeddruk te verlagen. Hoewel deze richtlijnen algemeen bekend zijn, houdt slechts een deel van de Nederlanders zich er ook daadwerkelijk aan. Artsen raden aan om niet te roken, gezond te eten, weinig zout te gebruiken en minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Wanneer een aanpassing van leefstijl niet voldoende invloed heeft op de te hoge bloeddruk, kan de stap gezet worden naar natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk.

Let bij het gebruik van middelen tegen een te hoge bloeddruk altijd goed op eventuele bijwerkingen en lees de bijsluiter aandachtig. Vraag indien nodig een arts naar wat het best werkt in uw situatie. Blijf echter niet stilzitten als u een te hoge bloeddruk heeft.

Voor meer info : bron van dit artikel