VHMPO
Image default
Bedrijven

Binnen of buiten?

Als u van een wat oudere generatie bent dan bent u vast opgegroeid met buitenspelen. Vroeger speelde iedereen buiten, niet alleen omdat het leuk was maar ook omdat er vaak niks anders te doen was. Zo waren spelletjes als knikker, verstoppertje en tikkertje razend populair. Vaak werd er van ochtend tot avond buiten gespeeld, en deed de hele buurt mee. Echter veranderen tijden en daarmee ook voorkeuren. Kinderen slijten tegenwoordig hun dagen liever binnen. Dat baart enigszins zorgen bij ouders.

 

Men zou als kritiek kunnen hebben dat het sociale aspect van buitenspelen dus verloren gaat. En dat is in zekere zin ook waar, want in het eerste opzicht lijkt het dat kinderen minder contact hebben met elkaar. Dit geld niet alleen voor jongere kinderen, maar ook tieners lijken zich minder vaak in de buitenlucht te vertonen. De digitale revolutie heeft nieuwe manieren van vrijetijd besteding in het leven geroepen, die vaak meer in de smaak vallen bij jongere leeftijden categorieën dan het buiten zijn.

 

Toch zijn de activiteiten binnen ook vaak met leeftijdsgenoten. Daarom hoeft het niet per se slecht te zijn dat de jeugd minder buiten speelt. Zo kunnen er online games worden gespeeld met vrienden, of gechat worden met vriendinnen wanneer uw kind maar wilt.

 

Wilt u toch de kinderen naar buiten krijgen is het wellicht verstandig om te investeren in wat attributen die het aantrekkelijker maken voor de kinderen om naar buiten te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een schommel kopen die u bijvoorbeeld in de tuin plaatst. Hierdoor hebben de kinderen een bezigheid en vergroot u de kans dat ze naar buiten gaan. Het kan zijn dat u geen ruimte heeft voor een schommel, gelukkig zijn er genoeg andere buiten speeltoestellen beschikbaar waardoor er altijd wel iets beschikbaar is voor u. Misschien is het beste om de juiste balans tussen binnen en buiten de vinden voor uw kind.

 

 

Voor meer info : bron van dit artikel