VHMPO
Image default
Banen en opleidingen

Van baan naar baan

Wanneer u al enige tijd bij dezelfde werkgever werkt heeft u toch op een gegeven moment het gevoel dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. Dit is natuurlijk begrijpelijk, een mens moet nou eenmaal gestimuleerd worden. Het is altijd wel een spannende stap om ergens anders mee gaan te beginnen, zeker wanneer je nog niet zeker weet wat je dan wil gaan doen. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je in een soort tussen periode valt of misschien neem je deze periode wel heel bewust. In zo’n periode vallen wil je natuurlijk niet. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jij gewild blijft bij organisaties.

 

Het belangrijkste is ervoor zorgen dat je niet stil komt te staan. Ga dan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen bij uw kind op de basisschool of misschien in een bejaardentehuis. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een cursus te volgen om je beter te specialiseren in een bepaald vakgebied. Zo blijft u goed bezig met uw vakgebied en ziet een potentieel werkgever dat jij je volop inzet om het beste uit jezelf te halen. Voor mensen in de regio Rijnmond kan het lonen om het outplacement Rotterdam traject te gaan volgen. Op dit gebied vind je door heel Nederland verschillende kantoren die jou hierin kunnen ondersteunen. Het outplacement traject is een traject die jou van de ene naar de andere werkgever moet helpen. In dit traject word je begeleid door een loopbaancoach die goed gaat kijken naar jouw sterke en zwakke punten om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

 

Het traject naar een nieuwe baan kan een spannend traject zijn. Wees vooral niet bang om bepaalde uitdagingen aan te gaan. Jezelf uitdagen is juist wat jou het verste zal brengen in het verloop van je leven. Schuw uitdagingen daarom niet en ga ze juist vol aan. Niemand is ooit succesvol geworden zonder enige uitdagingen aan te gaan in het leven.

Voor meer info : bron van dit artikel