VHMPO
Image default
Architectuur

Voordelen en nadelen van een lichtstraat

Een lichtstraat laten bouwen heeft zo zijn voordelen en nadelen al vallen de nadelen wel mee. Een lichtstraat is een constructie dat uit glas bestaat met een frame van aluminium om alles op zijn plaatst te houden. Het wordt op het dak geplaatst en hierdoor heb je een soort van raam op het dak.

Alhoewel het vergelijkbaar is met een raam is het wel heel iets anders. Een lichtstraat loopt een stuk door over het dak en lijkt op een straat van licht vandaar ook de benaming. Als het dag is heb je licht in het huis van de zon en op een heldere avond zorgen de sterren met de maan voor licht. Je kunt zo gewoon in je huis naar boven kijken en zie je de sterren boven zonder naar buiten te gaan.

Het nadeel vinden veel mensen het geluid als het regent want dan horen ze dit natuurlijk. Regen tegen glas zorgt voor wat meer gelui zoals het wanneer tegen de raam komt. Op de lichtstraat komt het natuurlijk altijd omdat het op de dak zit. Veel mensen hebben er geen last van en sommige vinden het zelfs een rustgevend geluid. Het is net maar wat je zelf fijn vind en of je van het geluid houd.

luxlight.eu/

serbo.nl/

fakro.nl/

Voor meer info : bron van dit artikel