VHMPO
Image default
Aanbiedingen

How to: uw saaie, standaard kopje koffie omtoveren tot een smakelijke warme drank

How to: uw saaie, standaard kopje koffie omtoveren tot een smakelijke warme drank

Ook al zijn er nog zoveel verschillende koffiesoorten op de markt en heeft u ze inmiddels bijna allemaal al wel een keer geproefd, er bestaat een kans dat u op een gegeven moment uitgekeken raakt op telkens weer datzelfde saaie, standaard kopje koffie. Daarom schotelen wij u in deze ‘how to’ graag enkele ideeën voor zodat u uw saaie, standaard kopje koffie kunt omtoveren tot een smakelijke warme drank waar u zich iedere keer weer op verheugt. Lees daarom snel verder!

 

Een schepje cacaopoeder voor een volle, ronde smaak

Cacaopoeder is een product dat op veel verschillende manieren ingezet kan worden. Zo smaakt het bijvoorbeeld heerlijk door de pannenkoeken en kan het gebruikt worden om van een ‘normale’ cake een marmercake te maken. Maar ook in andere recepten en baksels is cacaopoeder een veelgebruikt ingrediënt. Denk bijvoorbeeld aan een Wiener melange: een Weense koffiespecialiteit die wordt afgewerkt met een beetje cacaopoeder. Een schepje cacaopoeder door de koffie zorgt voor een volle, ronde smaak. Een prima oplossing wanneer u eens een keer iets anders wilt.

 

Een scheutje likeur voor een zoete nasmaak

Veel mensen vinden de soms bittere nasmaak van koffie niet bepaald lekker. Deze bittere nasmaak kunt u eenvoudig maskeren door een klein scheutje likeur door de koffie te mengen. U hoeft vaak slechts een klein beetje van de gekozen likeur toe te voegen om een lekkere, zoete nasmaak te verkrijgen. Welke likeuren erg geschikt zijn voor door de koffie? Wat ons betreft zijn dat Baileys, amaretto en Tia Maria. Probeer het zelf eens uit!

 

Koffiesiroop, ook zoet, maar dan zonder alcohol!

Drinkt u geen alcohol? Of vindt u het zonde om uw dure likeur door de koffie te gooien? In dat geval kunt u er ook voor kiezen om een koffiesiroop aan te schaffen. Dit is een siroop die door de koffie wordt gemengd, maar die uiteraard ook in andere producten en recepten te gebruiken is. Smaken als hazelnoot, karamel en vanille zijn erg populair en kunt u ook in de supermarkt kopen. Voor wat meer bijzondere smaken, zoals appeltaart, tiramisu, brownie, macaron en speculoos kunt u het beste even kijken op de productpagina van Monin van De Koffiethuiswinkel.

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/