VHMPO
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het gebruik van neuswielen voor aanhangwagens

Als je een aanhangwagen bezit, heb je vast wel eens gehoord over de voordelen van het gebruik van neuswielen. Maar wat zijn ze precies en waarom zou je ze voor gebruiken? In deze blogpost bekijken we wat neuswielen zijn, hoe je ze kunt installeren en welke voordelen ze bieden.

 

Wat zijn neuswielen?

Neuswielen zijn kleine banden die aan de voorkant van een aanhanger worden bevestigd. Ze helpen de aanhangwagen te stabiliseren tijdens het trekken en bieden extra ondersteuning wanneer deze geparkeerd staat. Ze zorgen ook voor een betere wendbaarheid bij het draaien of achteruitrijden van een aanhangwagen. De meeste neuswielen worden geleverd met twee massief rubberen banden en zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig aan het frame van de aanhanger kunnen worden bevestigd.

 

Hoe een neuswiel te installeren

Het monteren van een aanhanger neuswiel is vrij eenvoudig. Zorg er eerst voor dat jouw aanhangwagen aan beide uiteinden van het frame bevestigingspunten heeft, zodat je het wiel op een goede wijze aan kan monteren . Bevestig vervolgens beugels aan elke kant van het frame in de buurt van waar je het wiel wilt hebben. Zodra deze op hun plaats zitten, klik je het wiel op die beugels met behulp van klemmen of bouten. Zorg er ten slotte voor dat alle verbindingen goed vastzitten voordat je een trekhaak bevestigt. Zo kun je op pad met een aanhanger en de gemonteerde neuswiel!

 

De voordelen van het gebruik van neuswielen

Het gebruik van neuswielen op aanhangwagens heeft verschillende voordelen. Om te beginnen bieden ze een extra laag stabiliteit bij het vervoeren van zwaardere lasten of het navigeren door krappe bochten of hellingen. Bovendien helpen ze de belasting van het veersysteem van uw voertuig te verminderen door het gewicht gelijkmatiger te verdelen over de voor- en achteras bij abrupt draaien of remmen. Ten slotte kunnen ze helpen het zicht te verbeteren door bestuurders in staat te stellen verder vooruit te kijken bij het achteruitrijden van hun aanhangers in krappe ruimtes.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/