VHMPO
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een cursus ondernemingsraad: een goed idee!

 

De ondernemingsraad is één van de meest waardevolle organen van elk bedrijf en elke organisatie. Het zorgt ervoor dat het management een vinger aan de pols kan houden en op de hoogte kan blijven van wat er in het directe klantcontact en op de werkvloer speelt. Daarnaast stelt de ondernemingsraad de werknemers in staat invloed uit te oefenen op de bedrijfsvoering door middel van de inspraak van hun vertegenwoordigers in de ondernemingsraad. Op deze manier ontstaat er een balans en uitwisseling tussen werknemers en management. Het simpelweg bij elkaar aan tafel zetten van werknemers en management zorgt echter nog niet meteen voor productieve en nuttige uitkomsten. Daarvoor is soms wat training nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een cursus ondernemingsraad.

Wat leert de OR in een cursus ondernemingsraad?

In een cursus ondernemingsraad wordt de deelnemende leden kennis en vaardigheden aangeleerd die het vergaderen in een diverse, gemengde omgeving als een OR eenvoudiger, soepeler en productiever maakt. Denk hierbij aan vaardigheden als presenteren, spreken voor een groep, effectief en helder communiceren, luisteren, conflict herkennen en oplossen. Maar ook kennis op het gebied van budget, beleid en management zijn onmisbaar voor productieve vergaderingen, zodat alle deelnemers ook daadwerkelijk geïnformeerd mee kunnen praten over de onderwerpen die aan bod komen. Kortom: een cursus ondernemingsraad vormt een waardevolle investering en duidelijk toegevoegde waarde voor elke ondernemingsraad.

Een investering die u dubbel en dwars terugverdient

Wanneer u investeert in een cursus voor uw ondernemingsraad zult u daar zeker geen spijt van krijgen. Niet alleen draagt u bij aan de professionele ontwikkeling van uw medewerkers, maar u krijgt er ook een sterkere, effectievere en functionelere ondernemingsraad voor terug. Til uw bedrijf, uw medewerkers en uw bedrijfsvoering naar een hoger plan door gericht te investeren in uw ondernemingsraad.

Voor meer info : bron van dit artikel