Vragen bij kopen wastafelkraan

Uw hebt je badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt momenteel een kraan voor uw wastafel. Er bestaan zoveel andere wastafelkranen te koop dat u wellicht niet zo betrouwbaar weet welke je juist moet selecteren. De onderstaande eisen ondersteunen je op weg tijdens het aanschaffen van een wastafelkraan.

Vragen bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past het juiste in mijn interieur?

Heeft je zeker klein begroting en hou je van eenvoudigheid? Dan is een standaardkraan de beste beslissing. Zij zijn evenals verkrijgbaar als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk inrichting past een klassieke stijl wastafelkraan dit beste. Klassieke wastafelkranen bezitten mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen bestaan juist strak vormgegeven. Doorgaans betreffen het eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkranen zijn de minimalistische wastafelkranen. Zij zijn dikwijls vierkant van vorm en hebben een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind ik mooi?

De meeste wastafelkranen bestaan van chroom. Wastafelkraan van dit materiaal blinken mooi. Roestvrij staal is daarentegen mat van kleur en ietsje duurder. Het voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Bijzonder hygiënisch dus. Supersteel wastafelkranen (van dit handelsmerk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige laag waarop geen vingerafdrukken nablijven. Nikkel is het ideale materiaal tijdens een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreeps wastafelkranen hebben een aparte toevoer voor warm en koud water. Uw regelt de temperatuur door zowel de knop voor koud water als heet water precies af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen doen het bovenal goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden het beste verkocht wegens hun gemak. Je vindt bescheiden de voor jou ideale temperatuur en kan de greep vervolgens in deze stand laten staan. Aanzienlijk duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kan je met één of verschillende tippen met je vinger de temperatuur van dit water schikken.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan aanschaffen een mogelijkheid voor mij?

Mits je een wastafel hebt bij een waskom dan kan je uw beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan inkopen. Hoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, bezitten zij tweetal belangrijke voordelen. Ten eerste is dit om een ingebouwde kraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkranen ontstaan tamelijk wat viezigheid en kalkaanslag dat vaak moeizaam te verwijderen door moeilijke hoekjes. Hier heb jij omtrent een ingebouwde wastafelkraan geen last van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling welke het aangaande je badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of gemiddeld kraan het handigste?

Tijdens een wastafel bedragen lage kranen de standaard. Een middelmatig kraan verstrekt nochtans meer comfort omtrent dit handen wassen en is derhalve handig indien u even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen zijn een must als je bak met jouw wastafel hebt.

6. Hoe aanmerkelijk vind je de deugdelijkheid van een wastafelkraan?

De capaciteit van een wastafelkraan wordt gedetermineerd door uw binnenwerk. Wastafelkranen beschikken standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk zijn van hogere kwaliteit: deze zijn flexibel te bedienen, lekken geringer vlug en gaan langer mee.

Uw hebt door dit antwoorden van deze vragen een kwalitatief plaatje van de wastafelkraan die je wilt afnemen. Neem een kijkje met www.installatievakwinkel.nl en koop jouw juiste wastafelkraan.

Voor meer info : bron van dit artikel