VHMPO
Image default
Woning en Tuin

Verhuizen zonder verhuisbedrijf?

In Nederland verhuist men gemiddeld 7 keer in hun hele leven. Dit zorgt ervoor dat er wat ervaring wordt opgebouwd met verhuizingen. Negentig procent zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Verhuizen is nooit een gemakkelijke klus, zeker niet als u dit voor uw eigen rekening neemt. Tien procent van de alle verhuizingen in Nederland worden gedaan door verhuisbedrijven. In veel gevallen is dit een verstandige keus. Vooral verhuizingen van een apartement van een hogere verdieping naar een woning kost vaak veel tijd en energie. Objecten moeten zodanig gedemonteerd worden dat ze makkelijk naar beneden kunnen worden vervoerd.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Als het inpakken van uw inbedoel efficient gebeurd kunt u deze beter positioneren. Een goed verhuisbedrijf kan uw hele inboedel vaak in één keer naar de nieuwe locatie overbrengen.

Wat zijn de tarieven?

Om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden is het verstandig om het inpakken zelf te doen. Dit is meestal het duurste onderdeel indien u een verhuisbedrijf aanneemt omdat dit hen veel tijd kost. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing is vrij prijzig. U moet al gauw denken aan zo’n duizend euro en dat is als u een deel van het inpakwerk zelf doet. Wij raden u daarom aan om eerst offertes van meerdere partijen te vergelijken voordat u een keuze maakt. Als u gaat vergelijken zult u er achter komen dat de prijzen die worden gehanteerd door verhuisbedrijven erg kan elkaar verschillen. Het kan soms om grote bedragen gedaan. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken zijn er verschillende websites waar u de kosten kunt vergelijken.

Ben ik verzekerd?

Vaak denkt men dat een inboedel verzekering voldoende is om volledig verzekerd te zijn tijdens de verhuizing. Buiten uw woonadres is uw inboedel echter vaak niet verzekerd. Het moment dat uw inboedel uw woonadres verlaat valt deze niet meer onder de inboedelverzekering. Als u de verhuizing niet zelf doet maar een verhuisbedrijf aanneemt is deze verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangericht. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : bron van dit artikel