VHMPO
Image default
Vakantie

Aanvragen visum voor Turkije

Waarom een visum aanvragen
Indien u op reis gaat naar Turkije, heeft u meestal een visum nodig. Bezit u de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan bent u verplicht een visum aan te vragen. Het visum dient als een soort toestemming om Turkije binnen te komen. Zonder visum komt u namelijk Turkije niet in. Daarom is het belangrijk om uw visum op tijd te regelen. Hieronder kunt u lezen hoe u het visum voor Turkije kunt aanvragen.

Visum op het vliegveld kopen
Een mogelijkheid om een visum te bemachtigen, is het visum bij aankomst op het vliegveld kopen(*). Wanneer u in Turkije aankomt, loopt u richting de paspoortcontrole. Links of rechts van de paspoortcontrole, vindt u een balie waar u het Turkije visum kunt kopen voor € 25. Houdt u echter wel rekening met eventuele lange wachtrijen voor de balie.

*Het kopen van een visum ter plekke, is naar verwachting vanaf 10 april 2015 niet meer mogelijk.

E-visum online aanvragen
Heeft u geen zin om op het vliegveld uw visum te kopen, met de kans dat u lang moet wachten? Dan kunt u het visum Turkije online aanvragen . Het aanvragen van een zogenaamd e-visum biedt heel veel voordelen. Om te beginnen kunt u gemakkelijk thuis – wanneer u het uitkomt – het e-visum aanvragen. Het is wel aan te raden om uw visum uiterlijk een week van tevoren aan te vragen. Mocht u bijvoorbeeld niet in aanmerking komen voor een visum, dan komt u hier vroegtijdig achter. U komt dan niet in Turkije voor verrassingen te staan. Het visum voor Turkije kunt u direct via de Turkse overheid aanvragen voor $ 20,77. Wanneer u voor deze optie kiest, dan kunt u alleen aanvragen in het Engels en betalen via Credit Card. Als u liever in het Nederlands uw aanvraag invult en betaalt via iDeal of Mister Cash, dan kunt u kiezen voor een aanbieder die het visum namens u aanvraagt. De prijs bedraagt dan tussen de € 22,50 en € 25.

Aanvraagstappen
Het aanvragen van een visum voor Turkije, is niet moeilijk. U moet echter wel rekening houden met een aantal zaken.

1. Op het aanvraagformulier vindt u een veld waar u uw aankomstdatum moet invullen. Het invullen van uw aankomstdatum moet u zorgvuldig doen. Wanneer u namelijk een foute aankomstdatum doorgeeft, kan dit grote gevolgen hebben. Als uw aankomstdatum namelijk later is dan u daadwerkelijk in Turkije aankomt, is uw visum ongeldig. Verder let goed op dat u (indien van toepassing) al uw voornamen invult. Alleen uw voornaam of een roepnaam is niet geldig.

2. Wanneer u het aanvraagformulier heeft ingevuld, dient u alles nogmaals goed te controleren. Indien alles klopt, kunt u de aanvraag versturen. U wordt vervolgens doorgestuurd naar de betaalomgeving. Als u via een onafhankelijke aanbieder uw e-visum aanvraagt, kunt u vaak betalen via iDeal of Mister Cash. Vraagt u het e-visum via de Turkse overheid aan, dan kunt u alleen met Credit Card betalen.

3. Na het betalen van uw visum, ontvangt u een bevestingsmail. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur het e-visum. U dient dit e-visum uit te printen en mee te nemen op uw reis naar Turkije zodat u dit in Turkije kan laten scannen bij de paspoortcontrole.

Voor meer info : bron van dit artikel