VHMPO
Image default
Internet

Start je shop met de juiste OpenSource software!

Heeft u een winkel en wilt u graag een webshop beginnen zonder dat u hier een ervaren webdevelopment bureau voor moet inschakelen? U kunt nu gemakkelijk en snel een Webshop realiseren doormiddel van Woocommerce. Deze plugin is gratis en gemakkelijk en u kunt zonder programmeerkennis direct aan de slag. 

Stappenplan hoe u een webshop opzet:
– Start met het downloaden en installeren van WordPress.
– Installeer Woocommerce
– Installeer SEO voor uw webwinkel
– Installeer uitbreidingen naar keuze
– Breng mensen op de hoogte doormiddel van Social Media.

Stap 1: Start met het downloaden en installeren van WordPress.
Je kunt WordPress gratis downloaden via de website WordPress.org. Om een WordPress website online te zetten heeft u twee componenten nodig: Webhosting en een domeinnaam om de webhosting te bereiken. Wij raden Antagonist B.V. aan vanwege de stabiliteit, betrouwbaarheid en de lage prijs.

Wanneer u eenmaal WordPress geinstalleerd heeft via bijvoorbeeld: Installatron (Aangeboden bij Antagonist, paar klikken) dan kunt u verder gaan met het installeren van Woocommerce.

Stap 2: Het installeren van Woocommerce.
Woocommerce is een plugin van WordPress, u moet dus eerst inloggen en het admingedeelte van uw WordPress website, dan klikt u op thema’s > plugins en zoekt u naar Woocommerce. Hierna kunt u beginnen met het installeren van Woocommerce. Het is allemaal zo eenvoudig mogelijk ingericht.

Stap 3: Installeer  SEO voor uw webshop.
U zult misschien denken: “SEO, wat is dat?”. SEO staat voor zoekmachine-optimalisatie, hierbij kunt u denken aan de vindbaarheid via Google. U heeft diverse plugins om uw webshop vindbaarheid te  verbeteren. Yoast heeft een speciale webshop Woocommerce plugin geschreven. Voor meer informatie zoekt u naar Yoast Webshop plugin.

Stap 4: Installeer uitbreidingen naar keuze.
Woocommerce is een gratis systeem en is een basic webshop. Wilt u uw webshop uitbreiden met diverse features dan kunt u ervoor kiezen om deze aan te schaffen via de officiele Woocommerce website. Deze features kosten geld, maar zijn het zeker waard, zo kunt u bijvoorbeeld een feature bestellen, waarbij de verzendkosten berekend worden aan de hand van de grote en het gewicht van de producten in het winkelmandje.

Stap 5: Breng mensen op de hoogte doormiddel van de Social Media.
Laat mensen weten dat uw webshop bestaat en maak gebruik van de diverse social media om uw website onder de aandacht te brengen. (Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ etc)

Voor meer info : bron van dit artikel