VHMPO
Image default
Internet marketing

Online marketing

Philip Kotler is een legende binnen de marketingwereld, hij definieert het begrip marketing als volgt: De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil. Als een bedrijf optimaal resultaat wil boeken dient het enige kennis op het gebied van marketing in huis te hebben. Het vakgebied van marketing is inmiddels zo groot geworden dat er intern allerlei specialisaties zijn ontstaan. Een mooi voorbeeld van een van die specialisaties die op een van de nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de markt richt is online marketing. De internet wereld is de afgelopen tien jaar explosief gegroeid en niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wie had dit allemaal bedacht in de jaren tachtig dat we nu allemaal met een computer op zak over straat lopen? Genoeg nostalgie dit artikel gaan we dieper in op de wereld van online marketing.

Veel bedrijven zijn voor verkeer op hun websites afhankelijk van zoekmachine Google, zij zorgen voor ruim 90% van het verkeer voor websites. Door dus hoog in de zoekresultaten te komen kan het verkeer van een website enorm toenemen. Dit kan op twee manieren: het adverteren op zoekwoorden (SEA) en door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Seo wordt ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd en beïnvloed de natuurlijke of organische resultaten binnen Google. De zoekmachine bepaalt de resultaten aan de hand van een ingewikkeld algoritme wat gebaseerd is op een tal van factoren. Men kan hierbij denken aan het aantal inkomende links, relevantie van de website in verhouding tot het zoekwoord en het aantal bezoekers. Om een goed resultaat te boeken kunt u SEO uitbesteden.

De tweede optie is om een advertentie campagne binnen Google te starten. Dit kan via het programma Adwords waarbij advertenties op bepaalde zoekwoorden opgekocht kunnen worden. De resultaten worden dan op een opvallende plek op de pagina getoond. Het enige verschil met natuurlijke resultaten is dat men per klik betaald en dat er een geel rechthoekje met advertentie bij staat. De woorden worden in een veiling verkocht en de kosten kunnen van enkele centen tot meer dan 300 euro per klik oplopen.

Wil jij internet marketing in jouw buurt vinden? Geen probleem in veel steden zijn gespecialiseerde bureaus gevestigd. Google bijvoorbeeld maar eens online marketing Delft.

Voor meer info : bron van dit artikel