VHMPO
Image default
Gezondheid

Hoe kun je stoppen met roken?

Roken heeft een zeer verslavende werking. Dit is dan ook de reden dat veel mensen het lastig vinden om te stoppen met roken. Toch zijn er veel mensen die een goede poging doen. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen voor een tijdje stoppen, en na verloop van tijd toch weer beginnen. Dit kan met diverse factoren te maken hebben. Om te stoppen met roken is er dan ook veel motivatie en uithoudingsvermogen nodig. Maar hoe kun je nou eigenlijk het beste stoppen met roken?

Zelf stoppen met roken

Wanneer je het zelf voor elkaar krijgt om te stoppen met roken, is dat natuurlijk het beste. Het kan enorm helpen om nogmaals eens de diverse gevaren en risico’s van roken door te lezen. Laat goed tot jezelf door dringen hoe gevaarlijk en ongezond roken is. Bedenk bijvoorbeeld dat mensen die roken vaak een stuk korter te leven hebben. Dit zouden toch goede hulpmiddelen moeten zijn om te stoppen met roken. Mocht het toch steeds maar niet lukken om te stoppen met roken, dan zijn er ook nog andere hulpmiddelen verkrijgbar.

Hulpmiddelen voor het stoppen met roken

Wil jij graag stoppen met roken? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van diverse hulpmiddelen. Zo zijn er onder andere speciale kauwgompjes verkrijgbaar. De stof in deze kauwgom zou er voor moeten zorgen dat mensen minder de drang hebben om te gaan roken. Bij sommige mensen kan dit erg goed werken. Terwijl het voor andere mensen totaal niet werkt. In dat geval zijn er ook nog andere hulpmiddelen die men kan proberen. Een ander voorbeeld zijn de pleisters. Deze zouden er voor moeten zorgen dat mensen de drang naar het roken verliezen.

Het nieuwste hulpmiddel

Een van de nieuwste hulpmiddelen is de elektronische sigaret. Bij deze sigaret wordt er geen gebruik gemaakt van tabak waardoor het niet slecht is voor de gezondheid. Het zou voor vele mensen de ideale oplossing moeten zijn omdat er toch gerookt kan worden. Er wordt alleen geen tabak meer gerookt. Een elektronische sigaret kopen kan vaak dan ook het hulpmiddel zijn.

Voor meer info : bron van dit artikel