Het opstarten van een wegtransportbedrijf

Gaat u een transportbedrijf oprichten? Zorg dat je dan goed voorgelicht bent wat betreft tot de vereiste stukken. Zo bent u verplicht om in bezit te zijn van een niwo vergunning, het maakt niet uit of u werkt als een grote transportonderneming of als koeriersbedrijf.  Voorheen werd er nog gekeken naar hoeveel kilo u vervoerde, Tegenwoordig maakt het niet meer uit hoeveel kilo er wordt vervoerd, u heeft sinds 2013 al een transportvergunning nodig als u 0 kilo vervoerd.

Vergunning voor wegtransport van spullen krijg je niet klakkeloos

Het ontvangen van een vergunning voor transport van goederen is minder gemakkelijk dan gedacht, om hiervoor in aanmerking te komen moet u voldoen aan een aantal vereisten van de vergunning voor vervoer van goederen. Eén van die vereisten is dat u kan bewijzen dat u betrouwbaar bent. Het is een mogelijkheid om dit te bewijzen door een Verklaring van Goed Gedrag aan te vragen bij de gemeente. Ten tweede moet u kunnen tonen dat u financieel betrouwbaar bent. Als hoofdregel geldt hiervoor dat u kredietwaardig bent als u een eigen vermogen hebt van 9000 euro terwijl u in bezit bent van de eerste wagen. Bij iedere vrachtwagen die u aanschaft moet u een eigen vermogen er tegenover kunnen zetten van tenminste 5000 euro. Dit vermogen hoeft niet uit geldmiddelen te bestaan, maar kan ook uit eigendommen bestaan.

De overige condities voor het verkrijgen van een vergunning tot vervoer van goederen

Om aan de laatste vereisten te voldoen, moet u zorgen dat u werknemers in gehuurd heeft die beschikt over de juiste papieren. Verder dient u kredietwaardig te zijn en dit te kunnen bewijzen. U kunt bewijzen dat u kredietwaardig bent door bij de aanschaf van de eerste vrachtwagen in bezit te zijn van een eigen vermogen van tenminste 9000 euro.

Bij iedere vrachtwagen die volgt moet u een eigen middelen er tegenover kunnen zetten van minstens 5000 euro. Dit vermogen hoeft niet uit geld te bestaan, maar kan ook uit bezittingen bestaan. Mocht niemand binnen uw onderneming beschikken over de juiste stukken, dan kunt u ervoor kiezen om zelf of een andere werknemer een opleiding te laten volgen

Inlichtingen verkrijgen door ons te contacteren

Als u een opleiding wil volgen is het aan te bevelen om u goed te laten inlichten. OnlineStuderen verzorgt verschillende thuisstudies om transportondernemer te worden. Zij bieden bijvoorbeeld een rijinstructeur opleiding Rotterdam of een opleiding om bijvoorbeeld examinator worden. De kosten om de opleiding tot rijinstructeur te volgen zijn dan ook niet hoog. Voor meer informatie bel naar 030-604 2514 of mail naar info@onlinestuderen.com.

Voor meer info : bron van dit artikel