VHMPO
Image default
Gezondheid

Botox is de toekomst

Botox staat tegenwoordig allen maar bekend om als mogelijkheid om rimpels op je gezicht, hals, handen, decolleté enzovoort weg te werken maar niets is minder waar. Door  de vele onderzoeken die al naar botox zijn gedaan heeft men dus ondertussen ook al veel andere en nieuwe mogelijkheden ervan gevonden.  Het is niet dat deze behandelingen een immense populariteit bereikt hebben want een rimpelbehandeling met botox is nog steeds de populairste behandeling  maar ook wede mede omdat de alternatieven waarvoor het te gebruiken is gewoon niet gekend is bij de grote meerderheid. De alternatieven gaan we hier even aan bot brengen.

 Het eerste alternatief is de verbinding tussen botox en hoofdpijn, het is dus ook te gebruiken voor migraine. Botox zorgt voor het stilleggen van een spier en na veel onderzoek heeft men kunnen concluderen dat botox er ook voor zorgt dat  het door spieren stil te leggen in het hoofd ervoor kan zorgen dat de migraine aanvallen minder sterk worden en dat ze niet zoveel meer voorkomen. Helaas kan het er niet voor zorgen dat je migraine volledig weggaat en zal je er altijd wel een beetje last van hebben. Je hebt wel de mogelijkheid om deze behandeling meerder keren te doen dus dit is geen probleem.

Een andere mogelijkheid van botox is het gebruik  ervan om  minder te zweten. Mensen die last hebben van overmatig zweten kunnen ook botox gebruiken, eigenlijk  ligt dit wel voor de hand omdat je begint ze zweten als je aant sproten bent of als het warm is.  Door het stilleggen van de spier met botox zorg je ervoor dat je   minder gaat zweten.

Natuurlijk ook  voor  rimpels word het gebruik , dat weet wel iedereen.  Men gaat de spieren stilleggen om vervolgens de rimpels te kunnen verminderen.  Dit zijn momenteel de mogelijkheden van botox maar er zullen ongetwijfeld nieuwe mogelijkheden van botox komen in de toekomst.

Voor meer info : bron van dit artikel