VHMPO
Image default
Financieel

Een voorbeeld betalingsherinnering

De voorbeeld betalingsherinnering

Je hebt een voorbeeld betalingsherinnering. Als ze uw nota’s gewoon niet betaald hebben, kunt u misschien niet anders. Een herinnering naar de klant schrifkt wel af. Wel bestaat het risico dat uw debiteur niet meer terugkomt. Een vriendelijke herinnering heeft daarom uw voorkeur. Deze zal vriendelijk maar ook effectief moeten zijn. De debiteur moet betalen want het houdt hier toch echt op. Een voorbeeldbrief van een betalingsherinnering vind u bij Bill op de webpagina. Een pre incasso laten versturen naar uw debiteur is ook een optie.

Hoe vaak ingebreke stellen

Een voorbeeld betalingsherinnering helpt u met het opstellen van een professionele aanmaning. Dan moet u gaan bedenken hoe u deze gaat verzenden. Via mail kan, als u maar een bevestiging ontvangt. Sommige ondernemers versturen hun ingebrekestelling per aangetekende post. Met dat bewijs sta je later sterker. Echter soms wordt het aangetekende stuk geweigerd of niet opgehaald. Je moet het verzendbewijs goed bewaren. Ook de datum van verzending ligt vast. Wel zijn de kosten behoorlijk hoog.

Kosten , hoe hoog mogen ze zijn?

Je kunt de voorbeeld betalingsherinnering verhogen met kosten. Deze administratiekosten kunnen echter in het minnelijke incassotraject niet mee gevorderd worden. De wet incassokosten verbiedt dit. De totale kosten voor schuldenaar komen dan boven het wettelijk maximum. Het is niet nodig een betalingsherinnering te sturen alvorens een incassobureau in te schakelen. Als er nog geen ingebrekestelling verstuurd is. Dan regelen wij dit gewoon voor u. Een incasso starten is echt simpel bij Bill. U dient deze simpel via de website zelf in.

Voor meer info : bron van dit artikel