VHMPO
Image default
Entertainment

Het uiterlijk van je PS5 veranderen met een faceplate

Het uiterlijk van je PS5 veranderen met een faceplate

Met een Playstation 5 faceplate kun je het uiterlijk van je console veranderen. Echter gaat dit verder als alleen cosmetisch de kleur van je console veranderen. In de meeste gevallen zie je dat er een contrast ontstaat zodat de buitenkant blauw is en het midden zwart of wit net welke PS5 je zelf hebt. Daarnaast kan je ook met een middle skin deze kleur veranderen. Echter zitten er veel meer voordelen aan. Zo hebben de meeste merken een krasvrije functie er aan toegevoegd. Als je over een paar jaar de console wil verkopen in deze kleur dan zie je ook geen krasjes. Daarnaast is het makkelijk te installeren en dus ook weer eraf te halen als je hem gaat verkopen.

Sommige modellen zijn ook vingerafdrukvrij en daardoor hoef je hem niet zo vaak te poetsen. Dit scheelt enorm want normaliter poetsen de meeste mensen de console toch wel 1 keer per week. Stof kun je nooit tegen houden, maar als er een hoge luchtvochtigheid in de ruimte is dan valt dit ook wel weer mee. Het is ook maar net op welke plek je hem neerzet en/of daar normaliter ook veel stof komt. Vaak zijn ze ook gemaakt van ABS materiaal waardoor ze ontzettend stevig zijn. Dit betekend dat hij ook niet zomaar een deuk oploopt voor de mensen die wat lomper zijn. Echter moet je hem nog steeds niet van 3 meter beneden laten vallen, maar dat spreekt voor zich.

De 3 beste PS5 controllers van het moment

Wij hebben een top 3 met daarin de beste PS5 controllers van dit moment voor je samengesteld. Hierbij hebben we niet op het merk gelet, maar puur op de specificaties en mogelijkheden van deze Playstation 5 controllers.

1. PS5 Pro controller – CS Esports
De PS5 pro controller van CS esports komt niet voor niets op nummer 1 te staan. Zij hebben op dit moment de beste PS5 controllers voor mensen die deelnemen aan wedstrijden en evenementen ook wel E-sports genoemd. Aan de achterzijde vindt je een aantal knoppen die je naar wens kunt programmeren. Iedereen heeft wel meerdere vingers aan de achterkant over en vooral voor combi aanvallen of sneltoetsen is dit aan te raden. Gemmideld ervaart 71% van de gamers een positieve verbetering in hun prestaties.

2. Esport Playstation 5 controller – Darkcontrollers
De Playstation 5 controller vanDarkcontrollers beschikt aan de onderkant over extra flippers en dus niet echt toetsen. Veel mensen vinden deze eenvoudiger te bedienen en daarom staat dit merk verdiend op een tweede plek. Voor de rest is het gewoon een PS5 controller met alle originele onderdelen die daarbij horen. Ook hierbij zien we dat veel gamers positief verrast zijn en dat hun tijden verbeteren.

3. Fighting PS5 controller – Hori

Op nummer 3 hebben we de Fighting stick van Hori staan. Deze is speciaal geoptimaliseerd voor mensen die vechtsport PS5 games doen. Hij is totaal niet met andere controllers te vergelijken, maar uiteraard heeft deze controller een aantal voordelen. Zo zitten aan de voorkant de R1 en R2 toetsen en dat zorgt ervoor dat deze ook makkelijker te bedienen zijn. Hierdoor is de afstand korter en kan er weer een vinger extra benut worden.