VHMPO
Image default
Aanbiedingen

Waarde Sloopauto

Waarde Sloopauto weten?

Welke Autosloperij u ook benadert, ze zullen u allemaal zeggen dat ze de hoogste prijs bieden voor uw Sloopauto. De prijzen lopen echter enorm uiteen en het loont de moeite om eens hier en daar te informeren wat een Autosloperij kan bieden voor uw Sloopauto. De meeste Autosloperijen zullen u vrijblijvend een bod doen.

Hoe wordt de waarde van een Sloopauto bepaald?

Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen Sloopauto’s (auto’s die het niet meer waard zijn om te repareren) en Schadeauto’s. Daarnaast wordt de waarde bepaald aan de hand van het merk en type van de auto, het bouwjaar en in welke staat de auto zich bevindt.

Bij Schadeauto’s is natuurlijk ook belangrijk welk soort schade er aan de auto is. Is een auto bijvoorbeeld over een betonnen verkeersobject gereden (bijvoorbeeld de zgn. varkensrug), dan kan er aanzienlijke schade zijn ontstaan. Een varkensrug is meestal een hoger betonnen object dan de biggenrug, die wat lager is. Bij het passeren van een biggenrug (lage betonnen stootrand) raken de meeste auto’s niet beschadigd. Is het object bijvoorbeeld een grote betonnen sierbol, dan kunnen auto’s zwaar beschadigd raken. Maar ook de snelheid is van belang natuurlijk. In hoeverre is de carrosserie beschadigd geraakt en is de auto ingedeukt? De auto is total loss indien de herstelkosten hoger liggen dan de dagwaarde van de auto. 

Wat biedt een Autosloperij nog meer?

Als u een goed aanbod heeft gekregen voor uw Sloopauto, dan bent u er nog niet. Voor een goede afhandeling is het ook belangrijk om te kijken of u te maken heeft met een erkende Autosloperij, aangesloten bij de RDW. Onze Autosloperij is dat. 

 

http://www.123autos.nl/hoeveel-is-uw-auto-waard/