VHMPO
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotograaf

Interieurfotografie

 

Regelmatig toert de fotograaf van Studiovhf uit Zwolle door heel Nederland voor het fotograferen van de meest uiteenlopende interieurs. De fotograaf voert opdrachten uit voor interieurbouwers, projectinrichters, meubelfabrikanten en woningbouwverenigingen. Het kan gaan om kleine juwelierswinkels, tassenwinkels en kapsalons, maar ook grote panden als bibliotheken, scholen en kantoorgebouwen. De fotograaf heeft zijn fotografische opleiding genoten aan de Fotoacademie in Groningen en heeft gewerkt met de technische camera voor het onbthoeken van gebouwen, interieurs en producten. Daarnaast heeft de fotograaf een economische achtergrond en jarenlange ervaring in de projectinrichting in geheel Europa. Deze multiskilled achtergrond komt uitstekend van pas bij het uitdagende vak van interieurfotograaf.

Vanuit de fotostudio van Vincent Hartman Fotografie in Heino, tussen Raalte en Zwolle runt Vincent een veelzijdig fotografiebedrijf. De studio is de geeigende plek voor productfotografie en portretfotografie. Hier zijn de lichtomstandigheden goed beheersbaar en kunnen de resultaten nagenoeg direct op een groot beeldscherm gecontroleerd worden. Bij interieurfotografie zijn de lichtomstandigheden slechts ten dele naar de hand te zetten.

 

In een interieur zijn er altijd minder verlichtte delen en sterk verlichtte delen. Bij een klein interieur is het mogelijk om donkere delen bij te lichten om zo de contrastverschillen binnen aanvaardbare marges te krijgen, bij grote ruimte is dat praktisch onhaalbaar en moeten digitale technieken benut worden om het sterke contrastverschil tussen binnenvallend licht, raampartijen en het interieur binnen de marges van de digitale sensor te krijgen. 

 

Bij het Vellesan College IJmuiden is het oude hoofdgebouw gerenoveerd en opnieuw ingericht en is er een nieuwe vleugel aangebouwd. In de aankomsthal en de verzamelhal zijn er enorme raampartijen die het licht van buiten naar binnen laten hetgeen leidt tot enorme verschillen in helderheid. De ruimte werden gefotografeerd terwijl de school gewoon open was. Zorgvuldig uitlichten en ellenlange kabels leggen was hier niet wenselijk en er is een oplossing gekozen in de toepassing van kleine handzame radiogestuurde flitsers en zogenaamde ‘DRI’ technieken. Bij ‘DRI’ of dynamic range increase worden er dmv het varieren van de opnametijd een serie foto’s gemaakt met verschillende belichtingen in het bestaande licht. Deze worden dan later gecombineerd tot een evenwichtig beeld.  

 

Productfotografie

  

De consument bladerd of klikt snel door diverse plaatsjes van producten, Een goed foto van een product valt immers niet op. Het product is goed uitgelicht en wordt weergegeven in de juiste verhoudingen. Hier heeft de fotograaf goed werk verricht. Ook in de fotostudio van Vincent Hartman Fotografie tussen Raalte en Zwolle kan men terecht voor de betere productfotografie. Voor het fotograferen van kleinere producten zoals electrische onderdelen, sieraden, etc. is een opnametafel aanwezig en macro-objevtieven. Via live view op een computerscherm kan de opstelling zorgvuldig gecontroleerd worden. Grotere producten zoals meubelen en jassen worden gefotografeerd binnen de vast rondwand. De studio beschikt over een ruime toegangsdeur met directe toegang en voldoende parkeeruimte voor een middelgrote bestel- of vrachtwagen.  

 

Voor een uitgebreid portfolio bekijk de gallery zakelijk op de website.