VHMPO
Image default
Aanbiedingen

de 4 meest voorkomende vloeren voor u vergeleken !

Betonvloeren

Het fijne van betonvloeren is dat deze bijna geen voegen heeft, waardoor ze ook niet vervuild raken of slijten. Geen kans op bacteriën dus. Verder ligt de prijs een stuk lager als u een groot oppervlak laat leggen. Door het toevoegen van een kleurstof, kan uw betonvloer een hippe look krijgen, of u laat er groeven in slepen en hij oogt als een tegelvloer. Betonvloeren passen prima in zowel landelijke als moderne interieurs, maar ze vergen wel regelmatig een onderhoudsbeurt. Bovendien kunnen ze na een tijdje gaan scheuren en volledig vlak zijn ze nooit.

PVC vloeren

PVC vloeren, nauwelijks nog te onderscheiden van echt hout, zijn voorzien van een beschermende toplaag. Hierdoor zijn ze sterk en gaan ze erg lang mee. Door de vloer met regelmaat te stofzuigen of te dweilen, is deze makkelijk te onderhouden zonder reinigingsmiddelen. Vanwege de goede warmtegeleiding zijn PVC vloeren overigens zeer geschikt voor vloerverwarming. Ze zijn modieus, geluidsdempend en waterbestendig én ze laten zich makkelijk vervangen en verplaatsen. Deze vloersoort is echter niet goedkoop en kan niet zonder meer op een oude vloer gelegd worden. Ook kan bij langdurig contact met rubber verkleuring ontstaan.

Troffelvloer

Een troffelvloer wordt ook wel mortelvloer genoemd en wordt met een troffel aangebracht. Nadelen van dit soort vloer zijn:

  • het kost diverse dagen om de vloer aan te brengen;

  • het werk dient door een ervaren persoon te worden uitgevoerd;

  • het heeft een industriële uitstraling. Hoewel dat ook als een voordeel kan worden gezien.

Voordelen zijn:

  • is bestand tegen een hoge belasting en chemische stoffen;

  • is sluit- en slipvast;

  • is goed te combineren met vloerverwarming;

  • prima te gebruiken voor natte ruimtes

De gietvloer

Een groot voordeel van een gietvloer is dat het waterdicht is. Er kan dus geen water in terecht komen. En dat is heel erg handig. Want op deze manier kun je gemakkelijk al het water eraf halen met bijvoorbeeld een doekje. Wat ook heel erg fijn is, is dat een gietvloer heel erg handig is als er brand uitbreekt. Het zorgt er namelijk voor dat het vuur zich minder makkelijk verspreidt. Ook handig voor je eigen veiligheid dus!

 

Een nadeel van een gietvloer is dat het gevoelig is voor krassen. Je kunt dus al vrij snel schade oplopen als je per ongeluk iets laat vallen. En dat is niet zo handig. Je wilt natuurlijk het liefst dat je vloer zo lang mogelijk goed blijft!